Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Milli iradenin üstünlüğünü tesis etme mücadelemizin önü sürekli darbelerle kesildi. Sadece darbeciler değil onlarla kol kola yürüyen siyasetçi profili de varlığını sürdürüyor. 27 Mayıs 1960’ta darbecileri tahrik ve teşvik eden siyasetçi profili bugün de varlığını sürdürmektedir.

Bu zihniyet her dönemde gücü milli irade yerine darbecilerden almayı tercih etmiştir. Bunlar sıkıştıkları her durumda ülkede kargaşa ve huzursuzluk çıkararak darbe imasına yönelmiştir. AK Parti’ye Meclis’te cumhurbaşkanı seçtirmemek için nara atanlar, brifinglerde ip gibi sıraya geçenler bunlardır.

28 Şubat muhtırasına bizim tespitlerimiz farklı değil diyen dönemin CHP yöneticileri darbecilerden daha büyük şevkle sahip çıktı. CHP yöneticileri darbe güzellemesi yapıyor. Her yakalandıklarında işin içinden sıyrılmak istiyorlar. erken seçimle veya başka şekilde iktidar değişiminden söz edenler darbe şiirleri okuyan, birkaç hafta önce bizi merhum Menderes’in akıbetiyle tehdit edenler de bunlardır.

YENİ ANAYASA MESAJI

Yeni ve sivil anayasa ile ülkemizi demokraside en üst lige çıkaracağız. MHP kendi taslağını bize sundu. Bizim çalışmamız da tamamlandı, bunları sunacağız. Metinleri bir araya getirip kapsamlı şekilde değerlendirerek ortak bir metin haline dönüştüreceğiz. Meclis’teki tüm siyasi partilerin çalışmalara samimi ve yapıcı bir şekilde destek vermelerini istiyoruz. Arzu ettiğimiz şekilde bir uzlaşma zemini oluşmazsa Cumhur İttifakı ve bizi destekleyen partilerle taslağı milletimize sunmakta kararlıyız.

“3 KUYUDA PETROL BULDUK”

Ekonomide ciddi bir toparlanma bekliyoruz. Karadeniz’de bulduğumuz doğal gazın ardından kara alanındaki çalışmaların sonucunu almaya başladık. Daha önceden petrol yok diye üzerine beton dökülen kuyularda petrol bulduk. 1 ayda 3 kuyuda petrol keşfettik. Türkiye petrollerinin 2021 yurt içi günlük ortalaması 61 bin varilin üzerine çıktı. Doğal gaz için şebeke genişletme çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Vatandaşlarımıza kapılarına kadar gelen doğal gaz imkânından yararlanma çağrısı yapıyorum.”