Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin, “Hem Rusya’ya hem Ukrayna’ya çağrımız, bir an önce ateşler kesilsin, gerek Rusya gerek Ukrayna burada dünya barışına güzel bir katkıda bulunsun.” dedi.

Erdoğan, Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Bölgemizdeki ve ötesindeki tüm aktörlerin bölgesel barış ve istikrarı öne çıkarması elzemdir.

(Kosova’da FETÖ’yle mücadele) Demokrasimize kasteden, 251 vatandaşımızı alçakça şehit eden terör örgütünün varlığının sonlandırılması büyük önem arz ediyor.

(Kosova’nın NATO üyeliği) Kosova’yı tanıma noktasında adımlarımızı atarız, NATO’nun bir üyesi olarak da Kosova’yı tanırız. Biz NATO’da da genişlemenin faydalı olacağını bugüne kadar hep savunduk, bugün de savunuyoruz. Bu adımları atarken bunu dünya barışı için istiyoruz.

Ukrayna’yı Avrupa Birliği’ne (AB) alma gayretlerini takdirle karşılıyoruz. Ama bu AB üyelerine ben diyorum ki acaba Türkiye’yi ne için AB’ye hâlâ almakta endişe ediyorsunuz. Ukrayna ile ilgili gösterdiğiniz hassasiyeti Türkiye için de gösterin. Yoksa birileri saldırdığı zaman mı Türkiye’yi gündeme alacaksınız?

OSMANİ: KOSOVA’NIN NATO’YA GİRME ZAMANI GELMİŞTİR

Kosova Cumhurbaşkanı Osmani’nin konuşmasından öne çıkanlar ise şöyle:

“Kosova’nın NATO’ya girme zamanı gelmiştir. En önemli müttefiğimiz Türkiye Cumhuriyeti bize hiçbir zaman sırtını dönmemiştir.”